:: Zobacz temat - Alpine CDE-101R czy Sony CDX-GT430 pomocy:-)

Poprzedni temat :: Następny temat
Alpine CDE-101R czy Sony CDX-GT430 pomocy:-)
Autor Wiadomość
civicLDZ

Wysłany: 2009-11-20, 15:17   Alpine CDE-101R czy Sony CDX-GT430 pomocy:-)

Witam, proszę o podpowiedź co do wyboru radyjka. Narazie dwa modele z tytułu wpadły mi w oko (Alpine CDE-101R i Sony CDX-GT430). Różnica w cenie jest, ale słyszałem, że Alpine powinien grać "lepiej". Może coś innego?
Nie oczekuję fajerwerków za te pieniądze (i z seryjnymi głośniczkami Hondy "98 - jak narazie), ale nie mam w planach zmiany radja za pół roku czy jakoś tak.

Dzięki z góry.
Pzdr.

Herflick 
Rider of the Storm

Auto: BMW E46 M3 Cabrio
Wysłany: 2009-11-23, 12:25   

Kup to ktore ma wiecej bajerow lub jest tansze ;> mysle ze nie uslyszysz zadnej roznicy miedzy danymi modelami na glosnikach ktore posiadasz.

Animus 
open your eyes

Wysłany: 2009-11-24, 09:24   

civicLDZ napisał/a:
słyszałem, że Alpine powinien grać "lepiej". Może coś innego?

wylaczona i tak pozera akumulator po 3 dniach jak zostawisz auto mozesz nie odpalic i to nie tylko moja opinia

soniak gra jazgotliwie

jesli chcesz kupic cos sensownego co cieplo zagra i jest lepsze od alpiny kup blaupunkta Hamburg lub Toronto uzywke pol roczna mozna wychaczyc za 400 zeta na gwarancji

mialem porowanie Hamburga w swoim aucie i CDA 105 i CDA9886 i moge powiedziesz szczerze poza wygladem Hamburg bil alpine

ja jednak pozostalem wierny clarionowi mialem DXZ768rmp splilem i nadal go kupilem dobra uzywke np. DXZ588 lub DXZ788 moza kupic za 400-600 zł
sporo oob mowi ze clarion sie psuje ja swojego mialem prawie 2 lata poza tym ze kablem zasilajacy wzmacniacz zrobil zwarcie dotykajac obudowy i radio poszlo z dymem nic sie z niem nie dzialo to samo z nowym a koszt wymiany lasera w serwisie to cale 70 zł
jak dla mnie to radio jest uniwersalne i do DBgrau i SQl

zaraz mi ktos zarzuci ze sie nie znam na audio a tym bardziej na sprzecie CA i sie wymądrzam nie majac o niczym pojecia mi to zwisa obecnie jestem vice mistrzem Polski w SQL EASCA i mistrzem Polski w DBdrag DBDRA w swoich klasach :sick: a audio robielm sam przy pomocy pomiarow w Bartexie

krzysiekk 
SR Member

Auto: SI GT MY'99 & SSS M16A
Wysłany: 2009-11-24, 09:55   

z tego co wiem kolege interesują tylko radia nowe - nie używki. O tym że Alpine gra lepiej od Sonego usłyszał ode mnie, ale ja jak wiadomo na audio się nie znam i powtarzam tylko zasłyszane opinie :)

a jak mielibyście porównać tylko te dwa radia podane w temacie?

pzdr

doktor 
Administrator
High Performance Car

Auto: SUPRA MK4 / 200SX S13
Wysłany: 2009-11-24, 09:57   

w wypadku tych dwoch radii ktore maja grac na seryjnych głosnikach, to całkowicie zgadzam sie ze zdaniem Herflicka ... czyli kup to ktore ci sie bardziej podoba
Doktor:
- a zakrety dla grubasów ;p
:mrgreen:

civicLDZ

Wysłany: 2009-11-25, 16:05   

Dzięki wszystkim za podpowiedzi.

Rozumiem, że przy tych głośnikach ogólnie ciężko będzie usłyszeć różnicę. Przy takich założeniach faktycznie tylko cena i ewentualnie wygląd będzie miał znaczenie. Może w przyszłości porozglądam się za czymś co "gra", a póki co będę się musiał zadowolić czymś co nie trzeszczy i nie tnie płyt na wspaniałych łódzkich nierównościach.

Pzdr.

Odpowiedz do tematu